EN régi oldal

Deal with it!

2022.08.11.

A Deal with it! projekt a fiatalokat szólítja meg, hogy tegyenek a fenntartható jövőért, hallassák hangjukat, és legyenek a klímakrízisre vonatkozó EU-s döntéseknek aktív résztvevői. Tevékenységeink lehetőséget nyújtanak nekik arra, hogy tájékozódjanak a Zöld Megállapodásról (Green Deal), az EU szerepéről a globális klímapolitikában, és az európai együttműködés fontosságáról a fenntartható társadalomért és gazdaságért.

 

Tevékenységeink

  • Élő könyvtár a partnerországokban: középiskolás diákok találkoznak és beszélgetnek a fenntarthatóság és klímaváltozás társadalmi és gazdasági aspektusaival foglalkozó szakértőivel.
  • Ifjúsági konferencia Bécsben: delegációk a partnerországokból találkoznak, hogy kiválasszák a jövőjük szempontjából legfontosabb környezeti, gazdasági és társadalmi témákat. Ennek eredményeként elkészítenek egy nyilatkozatot egy fenntartható és befogadó Európáért.
  • Nyilvános gyűlés Brno-ban: a delegációk véglegesítik a Nyilatkozatot, és bemutatják azt a meghívott EU-s döntéshozóknak.
  • Online kiállítás: ez nem csak egy online tér, ami bemutatja magát a Nyilatkozatot a projekt eredményeivel, hanem egy informatív pedagógiai platform is fiatalok számára a fenntarthatóságról.

 

 

The project Deal with it! engages youth for a sustainable future. We aim to give voice to young people so that they can be active participants of EU politics regarding the climate change. Our activities offer them opportunities to learn about the Green Deal, the role of the EU in climate politics and the importance of EU cooperation for a sustainable society and economy.

 

Our activities are:

  • A living library in each partner country: secondary school students have the opportunity to meet and have conversations with experts from different fields related to the social and ecological aspect of climate change and sustainability.
  • Youth conference in Vienna: delegations from the partner countries meet to identify and work together on environmental, economic and social issues that are the most relevant for their future. As a result, they prepare a declaration for a sustainable and inclusive Europe.
  • Public summit in Brno: the delegations refine their declaration and present it to the invited EU decision makers
  • Online exhibition: it is an online space that not only shares the declaration itself and the results of the project, but serves as an informative pedagogical platform for young people on sustainability